مشاوره حقوقي
مشاوره حقوقي

در شرع اسلام و قانون ايران در صورت عدم وجود موانع ارث فرزندان از والدين خود ارث مي‌برند. گاهي رابطه بين والدين و فرزندان رابطه‌اي خوني برقرار است. يعني نطفه طفل حاصل رابطه زناشويي ميان زن و مرد مي‌باشد. اما گاهي هم رابطه فرزند با والدين خود به دليل يك رابطه خوني نيست مانند فرزندان رضاعي. فرزند رضاعي زماني مطرح مي‌شود كه زني به غير از مادر خوني كودك به او شير بدهد. اما آيا فرزند رضاعي از همان حقوق فرزندان خوني برخوردار است؟ در اين مطلب مي‌خواهيم به بررسي يكي از حقوق مالي فرزندان رضاعي يعني ارث بردن بپردازيم.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد.

منبع:

ارث بردن فرزند رضاعي 

تكليف ارثيه

 

فرزند رضاعي كيست ؟

رضاع در لغت به معناي شير دادن و شير خوردن از پستان است. در اصطلاح فقهي و حقوقي رابطه رضاعي حاصل خوردن شير زني به غير از مادر است. هرگاه يك طفل با رعايت شرايطي از شير يك زن ديگر به غير از مادر خوني خود تغذيه كند آن طفل فرزند رضاعي زن محسوب مي‎‌شود. البته طفل با ساير اعضاي خانواده مانند پدر و فرزندان ديگر خانواده حتي با اقوام نيز رابطه رضاعي دارد.

از عمده‌ترين آثار رابطه رضاعي ايجاد محرميت و حرمت نكاح با فرزند رضاعي است.

شرايط تحقق نسبت رضايي | ارث بردن فرزند رضاعي

در قانون مدني در بخش موانع نكاح در ماده 1046 قرابت رضاعي را از موانع نكاح دانسته و براي تحقق آن پنج شرط مطرح كرده است. در صورت رعايت اين پنج شرط نسبت رضاعي ايجاد مي‌شود.

1/ شير زن حاصل بارداري فرزند مشروع باشد.

2/ فرزند شير را مستقيم از پستان زن بمكد و اينكه شير دوشيده شود و در شيشه شير به كودك داده شود سبب ايجاد رابطه رضاعي نمي‌گردد.

3/ طفل يك شبانه روز كامل يا 15 دفعه متوالي شير كامل را بخورد. كودك نبايد در مابين شيردهي غذاهاي ديگر يا شير زني ديگر را بخورد.

4/ از هنگام تولد تا قبل از تمام شدن دو سال شير را خورده باشد.

5/ شيري كه مي‌خورد از يك زن و يك شوهر باشد. به طور مثال اگر مردي دو زن دارد رابطه رضاعي زماني ايجاد مي‌شود كه كودك شير يكي از آن زن‌ها را بخورد. اگر يك مقدار از شير زن اول و يك مقدار از شير زن دوم را بخورد با اين كه يك شوهر دارند اما رابطه رضاعي ايجاد نمي‌شود.

ارث بردن فرزند رضاعي

اگر چه كه به سبب شير دادن قرابت رضاعي ايجاد مي‌شود اما تنها اثر آن محرميت و در واقع حرمت در نكاح است. قرابت رضاعي باعث ارث بردن نمي‌گردد. زني كه به يك كودك شير مي‌دهد آن كودك فرزند رضاعي او است. زن مادر رضاعي و شوهر او پدر رضاعي فرزند است. اما رابطه وراثت و ارث بري ميان والدين و خويشاوندان رضاعي با كودك وجود ندارد.

سوالات متداول

فرزند رضاعي كيست ؟

در صورتي كه شخصي غير از مادر كودك به او شير بدهد آن زن مادر رضاعي فرزند محسوب مي‌شود كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

آيا فرزند رضاعي ارث مي‌برد ؟

خير، به دليل قرابت رضاعي اشخاص از هم ارث نمي‌برند كه در مطلب به تفصيل توضيح داده شده است.

شما مي‌توانيد براي دريافت پاسخ سوالات خود و مشاوره حقوقي در مورد ارث بردن فرزند رضاعي از خدمات مشاوره تلفني و آنلاين وكيل دات كام استفاده نماييد.

براي دريافت اطلاعات بيشتر در خصوص ارث بردن فرزند رضاعي، به كانال تلگرام حقوقي وكيل دات كام مراجعه نماييد. كارشناسان مركز مشاوره حقوقي وكيل دات كام نيز آماده‌اند تا با ارائه خدماتي در زمينه مشاوره حقوقي تلفني وكيل دات كام به سوالات شما عزيزان پيرامون ارث بردن فرزند رضاعي پاسخ دهند.

 

براي دريافت مشاوره حقوقي مي توانيد با متخصصين و وكلاي با تجربه وكيل دات كام با شماره 02166419012 تماس بگيريد يا مي توانيد مقالات مجله حقوقي وكيل دات كام را مطالعه نماييد.

 

منبع:

ارث بردن فرزند رضاعي 

تكليف ارثيه

امتیاز:
بازدید: 17
برچسب:
:
[ 1399/9/6  ] [ ۱۴ ] [ vakiel ] [ ]
[ ]
.: Weblog Themes By sitearia :.

درباره وبلاگ

نويسندگان
نظرسنجی
لینک های تبادلی
فاقد لینک
تبادل لینک اتوماتیک
لینک :
خبرنامه
عضویت لغو عضویت
پنل کاربری
نام کاربری :
پسورد :
عضویت
نام کاربری :
پسورد :
تکرار پسورد:
ایمیل :
نام اصلی :
آمار
امروز : 0
دیروز : 0
افراد آنلاین : 10
همه : 0
چت باکس
موضوعات وب
موضوعي ثبت نشده است
امکانات وب